Sponsoring

Inkomsten uit reclame en sponsoring zijn al jarenlang een onontbeerlijk onderdeel van de financiële huishouding van vele verenigingen. Zo ook van VENÉCO VELO. Een aantal ondernemingen in (de omgeving van) Wateringen is al jarenlang trouwe sponsor van VELO
handbal. Wilt u uw bedrijf lokaal onder de aandacht brengen? En daarmee de lokale sportclub een warm hart toedragen? Dan heeft VENÉCO VELO verschillende sponsormogelijkheden voor u. Hieronder bespreken we een aantal van deze sponsormogelijkheden. Staat uw ideale sponsoring er niet bij? Neem dan gerust contact op met onze sponsorcommissie om de mogelijkheden te bespreken.

Met het sponsoren van VENÉCO VELO brengt u uw bedrijf op een ongedwongen manier onder de aandacht van spelers en bezoekers van onze handbalvereniging en die van verenigingen die bij ons te gast zijn. Vaak zijn dit spelers en bezoekers uit de regio.

Algemene sponsormogelijkheden

Reclameborden

Sponsoring door middel van een reclamebord is alleen mogelijk op basis van een 3-jarig contract. Hiervoor hangt het bord gedurende 3 jaar permanent in een van de twee sporthallen. In het sponsorbedrag is het maken van het bord inbegrepen. Tevens wordt de bedrijfsnaam vermeld in een regelmatig terugkerende advertentie in het VELO-nieuws. Ook staat de bedrijfsnaam in het wedstrijdboekje dat gemaakt wordt bij de thuiswedstrijden van Dames 1, Dames 2 en Dames jeugd A1.

Kleding sponsoring

Sponsoring van kleding wordt altijd aangegaan voor een periode van drie jaar/drie seizoenen. Het sponsorjaar/seizoen loopt ruwweg van augustus tot augustus. De kosten van de kleding kunnen variëren afhankelijk van de maten en de bestelde aantallen per team. Voor het sponsoren van Dames Senioren 1 en 2 zijn afwijkende regels. Zie sponsoring Damesselectie.

Shirts
Op de shirts wordt zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde een nummer gedrukt. De naam en/of het logo
van de sponsor worden op de voorzijde bedrukt.

Broekjes
De broekjes zijn zwart en worden voorzien van de witte sponsoropdruk van de sponsornaam en/of sponsorlogo op de voor en/of achterzijde.

Trainingspakken
De trainingspakken zijn aan de voorzijde standaard voorzien van een VELO logo. De sponsornaam en/of logo wordt op de achterzijde van de trainingsjassen afgedrukt. De trainingsbroeken worden niet voorzien van logo’s of andere afbeeldingen/teksten.

Combinatiepakketten
Het is ook mogelijk om een combinatiepakket te kiezen voor sponsoring. De sponsorcommissie heeft een aantal combinatiepakketten
samengesteld, namelijk:

• Combinatie 1: shirtjes en broekjes
  • Combinatie 2: shirtjes en trainingspakken
  • Combinatie 3: shirtjes, broekjes en trainingspakken

Tassen

Voor de sponsoring van de tassen zijn er twee mogelijkheden:

1. Sponsoring van teamtassen (ook wel shirtjestassen genoemd)
    Sponsoring van de teamtassen is alleen mogelijk voor alle teams tegelijk (uitgezonderd de teams Dames Senioren 1 en 2). U sponsort de tassen minstens voor een periode van drie seizoenen. Voor ieder jaar dat de tassen langer gebruikt worden (tot een maximum van 7 jaar) wordt nader te bepalen bedrag per seizoen in rekening gebracht.
  2. Sponsoring van de individuele spelerstassen per team
    De sponsoring van deze tassen wordt, net als bij de kleding en reclameborden, aangegaan voor een periode van 3 jaar/seizoenen. Deze kosten bestaan volledig uit de aanschaf van de tassen. Voor ieder jaar dat de tassen langer gebruikt worden (tot een maximum van 7 jaar) wordt een nader te bepalen bedrag per seizoen in rekening gebracht

Scheidsrechterstenues

Door de groei van de vereniging wordt het leveren van scheidsrechters voor de wedstrijden steeds belangrijker. Nu er steeds meer jeugd de scheidsrechtersopleiding volgt c.q. heeft afgerond streven we er bij VENÉCO VELO naar om ook de scheidsrechters in eenduidige tenues de wedstrijd te laten leiden. VELO biedt daarom ook de mogelijkheid de tenues van de scheidsrechters te sponsoren. De sponsoruiting op de tenues is aan regels gebonden. Daarom zal het logo goed zichtbaar zijn, maar niet te overheersend aanwezig zijn.

Website

Alle kledingsponsors en reclamebordsponsors krijgen als onderdeel van hun sponsorcontract een link op de sponsorpagina op website van VELO-handbal. Het is ook mogelijk om los van kleding- of reclamebordsponsoring een link te laten plaatsen op de VELO-handbalsite. De link is gekoppeld aan de 3-jarige contracten. Dit betekent dat ook de sponsors die geen kleding- of reclamebordsponsor zijn een 3-jarig contract afsluiten.

Sponsoring Damesselectie

De sponsoring van de Damesselectie geldt voor 2 teams. De sponsoring van de damesselectieteams wijkt enigszins af van de sponsoring van de ‘lagere’ teams. Op de shirts is naast de ruimte voor de hoofdsponsor ook ruimte voor 3 subsponsors. In het totale kledingpakket zijn ook de trainingspakken opgenomen. Voor zowel hoofdsponsor als subsponsor geldt dat hun naam in een klein blok aan de voorzijde en in een groot blok aan de achterzijde van de trainingspakken wordt opgenomen. Ook op de individuele spelerstassen wordt een blok afgedrukt met de namen/logo’s van alle sponsors

Hoofdsponsor
De hoofdsponsor van de damesselectie krijgt een naam en/of logovermelding aan de voorzijde van de shirts in groot formaat. Uiteraard staat het de hoofdsponsor vrij om bijvoorbeeld ook extra sponsorplaatsen op de shirts of broekjes af te nemen.

Subsponsors
Naast de hoofdsponsor is het ook voor subsponsors mogelijk om hun naam/logo te plaatsen op de kleding van de damesselectie. Voor deze subsponsoring zijn 3 plaatsen gereserveerd, namelijk: boven het rugnummer en onder het rugnummer van de shirts en op de voor- en achterzijde van de broekjes. De sponsoring van de broekjes valt onder één subsponsor. Dit betekent dat de subsponsornaam op zowel de voorzijde als achterzijde van het broekje staat.